Kammusslor med rotselleripuré, brynt citronsmör och brysselchips
8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Du vet ibland när man känner för att imponera lite extra på sina gäster – det är då du drar fram detta recept! En rätt så god att den kommer få gänget runt bordet att tappa hakan. En krämig rotselleripuré, kammusslor stekta till perfektion, frasiga brysselkålschips, rostad mandel och ett brynt smör smaksatt med citron. Ja, du hör ju…
Ingredienser
Rotselleri
400 g
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Fraiche 5%
1 dl
Brysselkål
250 g
Rapsolja
2 tsk
Flingsalt
1 tsk
Smör
3 msk
Citron
1 st
Pilgrimsmusslor
300 g, eller andra kammusslor
Mandel
20 g, salta