[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Kanderade kanelmandlar från WW ViktVäktarna

Kanderade kanelmandlar

2
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
40
Svårighetsgrad
Medel
Ljuvliga kanderade kanelmandlar! Perfekt julgodis, men är lika goda året om!

Ingredienser

Äggvita

½ st

Vaniljpulver

1 krm

Mandel

240 g

Socker

¾ dl

Salt

½ tsk

Kanel

1½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Vispa äggvita och vaniljpulver till ett hårt skum. Blanda ner mandel och se till att de täcks.
  3. Blanda ihop socker, salt och kanel och blanda med mandeln, se till att de täcks helt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Blanda runt några gånger under tiden.

Anteckning

Receptet blir ca 40 msk mandel. 1 portion är beräknat på 1 msk. Goda att äta både varma och kalla. De håller fint i en lufttät förpackning 2 veckor och det som inte äts upp går bra att frysa in (håller ca 3 månader)! De blir dock lite klibbiga, så släng gärna in dem en stund i ugnen på 50° innan de ska ätas på nytt.