ViktVäktarna - Kanelbullar

Kanelbullar

5
Points®
Total tid
1 tim 38 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
8 min
Portioner
30
Svårighetsgrad
Medel
Vad slår en klassisk kanelbulle? Inte mycket! Dessa smarriga kanelbullar, eller kanske mer korrekt kanelsnurror, är inget undantag – helt oslagbara!

Ingredienser

Jäst

½ pkt

Mjölk 3%

3 dl, ljummen

Socker

1 dl

Margarin 80%

100 g

Salt

2 krm

Vetemjöl

8 dl

Kanel

2 tsk

Ägg

2 st

Vatten

1 msk

Pärlsocker

1 dl

Instruktioner

  1. Blanda ihop jäst och mjölk. Lägg i hälften av sockret, salt, hälften av margarinet och nästan allt vetemjöl och knåda 5-10 minuter i en bakmaskin. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  2. Blanda ihop resterande margarin, socker och kanel.
  3. Kavla ut degen till en rektangel på en mjölad arbetsbänk och bre på fyllningen jämt över hela. Vik ihop degen längs långsidan och kavla ut luftbubblor försiktigt.
  4. Skär ca 1,5 cm breda remsor, tvinna dem och snurra ihop till en snurra. Stick in änden under snurran och lägg över i bakformar på ugnsplåtar. Låt jäsa övertäckta 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250°.
  6. Vispa upp ägg och vatten och pensla bullarna. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen tills de är gyllene, ca 8 minuter.