ViktVäktarna - Kantarell- och rosmarinpaj

Kantarell- och rosmarinpaj

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Kantareller, rosmarin, vitlök och lagrad ost är en helt ljuvlig kombination som måste testas! Är du inte så förtjust i rosmarin är timjan en bra ersättare.

Ingredienser

Vetemjöl

2 dl

Grahamsmjöl

1 dl

Margarin flytande 80%

100 g

Vatten

1 msk, 1-2 msk vatten eller vitvinsvinäger

Kantareller

200 g

Rosmarin

3 stjälk(ar)

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Ost riven 17%

2½ dl

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och margarin i en matberedare och kör till en smulig deg. Tillsätt vinäger eller vatten och kör till en jämn pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda ca 15 minuter.
  3. Skär kantareller i mindre bitar. Hacka rosmarin.
  4. Blanda ihop ägg och mjölk. Pressa ner vitlök och blanda ner riven ost. Krydda med salt och peppar och blanda ner kantareller och rosmarin.
  5. Häll äggstanningen i pajskalet och grädda i ugn ca 30 minuter tills den stelnat.
  6. Servera med grönsallad.

Anteckning

För en krämigare äggstanning, blanda ner en eller två extra äggulor.