Foto av Kapris- och dijonbiffar med pasta och tomatsås från WW ViktVäktarna

Kapris- och dijonbiffar med pasta och tomatsås

13
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktig hit för alla som gillar senap och kapris! Är du inte en av dem, gör dina egna favoritbiffar och servera till denna tomatsås. Lätt som en plätt och supergott!

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Vitlök

2 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Socker

1 tsk

Salt

1 tsk

Vitpeppar

1 krm

Oregano

1 msk

Nötfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Kapris

2½ msk

Senap (dijon)

1 msk

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Persilja

1½ tsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g, tagliatelle

Olivolja

1 msk

Parmesanost

3 msk

Ruccola

2 dl

Instruktioner

  1. Börja med att göra tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Häll krossade tomater i en kastrull, lägg i lök och vitlök. Krydda med socker, salt, vitpeppar och oregano. Låt såsen koka på låg värme utan lock i ca 15-20 min. Smaka av med ytterligare socker, salt och svartpeppar om så behövs.
  2. Lägg färsen i en bunke. Blanda i ägg, kapris och senap. Skala och hacka lök och rör i tillsammans med torkad persilja. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek biffarna. Servera dem med pasta, tomatsås och ruccola.
  5. Tips! Gillar du inte kapris och dijon? Gör dina egna favoritbiffar och smaksätt med det som du gillar. Servera med riven parmesan.