ViktVäktarna - Karamelliserad ananas med rom

Karamelliserad ananas med rom

5
Points®
Total tid
24 tim 37 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad ananas marinerad i rom och sirap serverad med en fräsch lime- och vaniljyoghurt är precis lika gott som det låter! Är det grillsäsong blir det extra gott att grilla ananasen.

Ingredienser

Rom 40%

3 msk

Agavesirap

3 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Ananas

1 st, liten

Yoghurt, fruktyoghurt 0,5%

3 dl, vanilj

Grekisk yoghurt 0%

3 dl

Lime

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Blanda ihop rom, sirap och margarin och låt koka upp i en kastrull på medelvärme. Sänk sedan värmen och låt puttra i ett par minuter.
  3. Skär ananas i klyftor. Skär bort den träiga delen i mitten och skär ett korsmönster i fruktköttet. Lägg över i en ugnsfast form. Pensla marinaden på ananasbitarna.
  4. Sätt in i ugn 15 minuter tills den blir gyllenbrun. Blanda under tiden ihop vaniljyoghurt, grekisk yoghurt, rivet skal från två lime och saft från en.
  5. Servera ananasen varm med yoghurtdressing.

Anteckning

För djupare smak, låt ananasen marinera över natten.