Foto av Kardemummagryta från WW ViktVäktarna

Kardemummagryta

7
Points®
Total tid
1 tim 40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Mustig och färgfin köttgryta med en spännande smak av curry och kardemumma.

Ingredienser

Ytterlår nöt

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Tomatpuré

3 msk, 2-3 msk

Vitpeppar

1 krm

Curry

3 tsk, 2-3

Kardemumma

2 krm

Vetemjöl

1 msk

Fraiche 8%

2 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Paprika

2 st, grön och röd

Instruktioner

  1. Strimla kött och bryn det i margarin i en stor gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka i ca 45 min. Strimla purjolök och lägg i grytan tillsammans med tomatpuré och kryddor. Låt koka ytterligare 30 min. Vispa ut mjöl i lite kallt vatten. Rör ner redning, fraiche, mjölk och strimlad paprika. Låt grytan koka ytterligare 5 min. Servera gärna med kokt ris och ananasbitar.