Foto av Kassler- och auberginegratäng från WW ViktVäktarna

Kassler- och auberginegratäng

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kassler är gott i alla former, gratängform speciellt. Här tillsammans med aubergine som gör rätten lite matigare.

Ingredienser

Kassler (fett bortskuret)

500 g

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Kalvfond

1 msk

Senap (dijon)

1 msk

Tomat

4 st

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Ost riven 17%

1 dl, 1/2 - 1 dl

Basilika

1 msk

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Blanda körsbärstomaterna med fond, krydda med salt och peppar. Häll det i en ugnsform. Skiva kasslern och bred på senap. Skiva tomat, aubergine, squash och lök, varva det med kassler i formen. Krydda med salt och peppar. Strö över osten och tillagar i ugn 175° ca 30 min. Garnera med basilika. Koka ris och servera till gratängen och sallad.