Foto av Kassler och broccolilåda från WW ViktVäktarna

Kassler och broccolilåda

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den här goda gratängen svänger du lätt ihop och serverar med en god sallad.

Ingredienser

Pasta kokt (makaroner)

4 dl

Broccoli

500 g

Kassler (fett bortskuret)

300 g

Mjölk 0,5%

2 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Ost riven 17%

1 dl

Äggula

1 st

Salt

1 krm

Vitpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Dela broccolin i buketter och lägg i lättsaltat kokande vatten, koka i 3-4 minuter. Sila från kokspadet, men spara det. Spola kallt vatten över broccolin i ett durkslag. Låt rinna av väl. Blanda samman 2 dl kokspad och mjölk, låt koka upp under omrörning och red av med såsredning. Smaka av med kryddor. Låt såsen puttra samman ca 5 minuter. Dra såsen från värmen och rör ner riven ost och äggula. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg pasta, broccoli och kasslerskivor i en ugnssäker form. Häll över ostsåsen. Gratinera högst upp i ugnen 225° ca 12-15 minuter.