Foto av Kassler och ostgratinerad brysselkål från WW ViktVäktarna

Kassler och ostgratinerad brysselkål

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pastarätt med kassler, brysselkål och purjo. Ostgratineras i ugnen - riktigt gott!

Ingredienser

Brysselkål

400 g

Purjolök

1 bit(ar)

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kassler (fett bortskuret)

200 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1½ dl

Ost riven 17%

1 dl

Pasta okokt (makaroner)

3 dl, t ex risoni

Instruktioner

  1. Koka pastan. Ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 7-8 min. Strimla purjon, hacka vitlök och fräs i margarin. Tillsätt kassler och grädde, låt det koka upp. Blanda ner brysselkål och häll det i en ugnsform. Strö över osten och gratinera i ugn 250° ca 10 min.