Foto av Kassler på spenatbädd från WW ViktVäktarna

Kassler på spenatbädd

8
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Bädda med ris och spenat och lägg kasslern på bädden. Garnera med tomater och ost och värm i ugnen. Vips, så har du en läcker kasslerlåda.

Ingredienser

Ris, kokt

1½ dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Bladspenat

2 dl

Muskotnöt

½ krm

Kassler (fett bortskuret)

3 skiva(or)

Tomat

1 st

Ost riven 17%

2 msk

Ajvar relish

1 msk

Yoghurt naturell 0,5%

3 msk

Salt

1 krm

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Bred ut riset i en smord ugnsäker form. Koka spenatbladen 3-4 min. Täck riset med dem. Krydda med muskot och lägg skivad kassler i en rad ovanpå. Lägg på skivad tomat. Krydda med svartpeppar och täck med riven ost. Gratinera i 225 grader tills osten smält och fått fin färg ca 10-15 min. Blanda samman yoghurt, ajvar relish, salt och peppar till en sås och servera till kasslern.