Foto av Kasslerbakelse från WW ViktVäktarna

Kasslerbakelse

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En festlig variant på kassler med smak av pepparrot och örter. Riset är ett bra komplement och ger god mättnadskänsla.

Ingredienser

Kassler (fett bortskuret)

400 g

Färskost 11%

4 msk

Ost riven 17%

½ dl

Kvarg naturell 10%

3 msk

Örtkryddor

1 dl, hackade t ex persilja el provensalska örter

Svamp

100 g, t ex kantareller

Paprika

½ st

Zucchini (squash)

1 bit(ar)

Cocktailtomater

4 st

Ris, kokt

6 dl

Instruktioner

  1. Skär kasslern i 12 tunna skivor och lägg ut 4 skivor på en plåt med bakplåtspapper. Bred 1/2 msk färskost på varje skiva. Lägg på strimlad paprika, skivad squash och svamp. Blanda 2 1/2 msk riven ost, kvarg och örtkryddor. Lägg på 4 nya skivor och täck med ostblandningen. Lägg på de sista skivorna och bred på resterande färskost. Strö över resterande ost och gratinera i ugn 225° ca 10-15 minuter tills osten har smält. Lägg en tomat på varje "torn". Servera med ris och sallad.