ViktVäktarna - Kasslergratäng med havreris och svamp

Kasslergratäng med havreris och svamp

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att skriva något vackert och romantiskt om kassler är en utmaning om vi ska vara helt ärliga. Men gott är det ju! Och ännu godare i en gratäng med en lagrad ost och svamp.

Ingredienser

Havreris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Mjölk 0,5%

2 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Champinjoner

250 g

Kassler (fett bortskuret)

500 g

Ost riven 17%

100 g, lagrad

Bladpersilja

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hacka lök och vitlök.
  4. Värm olja i en kastrull och fräs löken. Blanda ner vitlök och låt steka med hastigt. Tillsätt krossade tomater, mjölk och buljongtärning. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme medan havreriset kokar klart. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva svamp och kassler i mindre bitar.
  6. Lägg ett tunt lager av tomatsåsen i botten på en ugnsfast form och lägg därefter på havreriset. Lägg svamp och kassler ovanpå och häll på resten av tomatsåsen. Toppa med ost och sätt in i ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter. Toppa med persilja.