Kasslergratäng med timjan och prästost
14
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt i en form. Smidig vardagsrätt där du pressar kokta rotfrukter och lägger i en form tillsammans med kasslerskivor. Häll på en krämig sås med smak av prästost och senap och så skjuts in i ugnen! Serveras med en krispig grönkålssallad med valnötter och apelsinvinägrett. Vardagslyx alltså.
Ingredienser
Jordärtskocka
500 g
Potatis
300 g
Morot
200 g
Kassler (fett bortskuret)
500 g
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
2½ dl
Senap
1 msk
Timjan
1 tsk
Ost riven 17%
150 g, lagrad prästost
Grönkål
150 g
Apelsin
2 st, 1-2 apelsiner
Olivolja
½ msk
Valnötter
30 g