Foto av Kaviarlåda med sill från WW ViktVäktarna

Kaviarlåda med sill

3
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
En utmärkt rätt att ha på julbordet. Kanske ersätter den Janssons eller en ny variation på sillen?

Ingredienser

Strömming

600 g, eller sill

Lök

1 st, röd/röda

Dill

1 knippe(n), hackad

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Kaviar (typ Kalles)

100 g

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Instruktioner

  1. Lägg filéerna med skinnsidan nedåt, krydda med salt och peppar. Fördela lök och hälften av dillen på filéerna. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsform. Blanda samman grädde, kaviar och resterande dill. Häll det över sillen och strö över ströbröd. Tillaga i ugn 225° ca 25 minuter. Låt svalna och garnera med dill före servering.