ViktVäktarna - Kebab på middagskorv

Kebab på middagskorv

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Har du en osthyvel (och det antar vi att du har) är det busenkelt att göra hemmalagad "kebab"! Köp hem en middagskorv, hyvla den med din osthyvel och stek tillsammans med kebabkrydda. Veva ihop en enkel kebabsås och servera tillsammans med klassiska kebabgrönsaker i libabröd. Plättlätt en fredagkväll!

Ingredienser

Korv 9%

500 g, middagskorv

Kryddblandning

2 msk, kebabkrydda

Rapsolja

1 msk

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Feferoni

8 st

Sallad

4 dl, isberg

Libabröd, råg

4 st

Grekisk yoghurt 0%

1½ dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Apelsin

2 msk, pressad

Sriracha

2 tsk

Kryddblandning

1½ tsk, kebabkrydda

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, pressad apelsin, sriracha, 1 ½ tsk kebabkrydda och pressad vitlök. Smaka av med lite salt.
  2. Hyvla långa remsor av korven med hjälp av en osthyvel. Lägg i en plastpåse och strö över 2 msk kebabkrydda. Förslut påsen och skaka runt så att alla bitar täcks av kryddan.
  3. Värm olja i en panna och stek korven tills den fått färg.
  4. Skiva upp tomat, lök och feferoni. Strimla sallad.
  5. Stek libabröden i en torr och het panna 15 sekunder/sida. Lägg över i en torr handduk medan du steker resterande. Fyll dem med korv, grönsaker och sås.