Kedgeree med lax och sparris - ViktVäktarna

Kedgeree med lax och sparris

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kedgeree är en indisk risrätt som traditionellt sett innehåller rökt kolja, men lax eller tonfisk är också vanligt. Och i princip alltid toppat med ägg!

Ingredienser

Ris, okokt

1½ dl

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Gurkmeja

2 tsk

Curry

2 tsk

Koriander

2 tsk, torkad

Vatten

2 dl

Fiskbuljongtärning

½ st

Röda torra linser

1 dl

Ägg

4 st

Sparris

1 knippe(n)

Lax

500 g

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva lök. Hetta upp en panna med olja och fräs löken tills den är mjuk. Pressa i vitlök och blanda ner torra kryddor. Häll på vatten och lägg i buljongtärning och linser. Låt puttra några minuter. Spä ev. med mer vatten.
  3. Koka ägg och blanchera sparris.
  4. Dela lax i mindre bitar och blanda ner i linsröran, låt puttra några minuter tills den är klar. Blanda ner ris och låt allt bli varmt, smaka av med salt och peppar. Servera med ägghalvor och sparris.