ViktVäktarna - Keemacurry

Keemacurry

11
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Keema… vadå? Keema betyder malt kött och det är precis vad det är. Köttfärs i en kryddig, härlig indisk gryta. Inte stark, men fullproppad med smak! Denna är gjord på kalkonfärs, men välj vad som passar dig bäst.

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Lök

½ st, gul/gula

Ingefära

1 bit(ar)

Spiskummin

1 tsk, hela frön

Rapsolja

2 tsk

Curry

1 msk

Gurkmeja

1 tsk

Kalkonfärs 10%

500 g

Tomat

2 st

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Gurka

½ st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka lök, ingefära och vitlök grovt och kör i en mixer tills det är finfördelat.
  3. Värm olja i en panna stek spiskummin ca 1 minut. Blanda ner lök, ingefära och vitlök och stek vidare en kort stund. Blanda ner curry och gurkmeja och stek ytterligare 1 minut.
  4. Blanda ner färs och låt den brynas. Hacka tomat och blanda ner. Stek ca 10 minuter. Smaka av med pressad lime, salt och peppar. Blanda ner hackad koriander.
  5. Dela gurkan i stavar och servera till riset och curryn.

Anteckning

Din matlagningsvärld kommer aldrig bli densamma efter att du börjat använda hel spiskummin istället för den malda. Med detta sagt går det absolut att göra denna rätt även med den färdigmalda om du har den hemma.