ViktVäktarna - Key lime cheesecake

Key lime cheesecake

8
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
När du inte kan bestämma dig om du är mest sugen på en cheesecake eller en key lime pie (vi har alla varit där), då gör du denna så klart! Den ljuvliga konsistensen av en bakad cheesecake, och en massa limesmak. Dessutom en schweizisk maräng på toppen. Detta är lyx!

Ingredienser

Digestivekex

125 g

Lättmargarin 40%

50 g

Färskost 11%

400 g

Grekisk yoghurt 0%

100 g

Socker

150 g

Ägg

3 st

Lime

2 st

Äggvita

1 st

Socker

45 g

Vaniljpulver

¼ tsk

Salt

1 nypa(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Lägg kexen i en matberedare och kör tills det blir smulor. Smält margarin och blanda med kexsmulorna. Tryck ut i en springform (Ø ca 22 cm) och sätt in i ugnen tills den är gyllene, ca 10 minuter. Låt svalna något.
  3. Vispa ihop färskost, yoghurt, 150 g socker, ägg, rivet limeskal och 3 msk pressad saft. Häll smeten över pajbottnen och sätt in i ugnen tills den stelnat i kanterna (kakan ska vara ganska lös när du tar ut den), ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna ca 1 timme. Ställ sedan i kylen tills kakan är helt kall.
  4. Lägg äggvita och 45 g socker i en bunke. Sätt bunken i ett vattenbad och vispa för hand tills sockret lösts upp och marängsmeten blivit varm, ca 2 minuter. Ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa med en elvisp tills marängen är kall och hård, ca 5-7 minuter. Vispa ner vaniljpulver och en nypa salt. Bre ut över cheesecaken och bränn av med en gasbrännare.

Anteckning

Kakan är, om möjligt, ännu godare dagen efter. Förvara marängsmet och gräddad kaka var för sig i kylen och bygg ihop den när den ska ätas.