ViktVäktarna - Kikärtsbolognese

Kikärtsbolognese

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta med kikärtsbolognese, en riktig vardagsfavorit. Och skippa inte att rosta kikärterna innan du blandar ner dem i tomatsåsen, det blir såå gott!

Ingredienser

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Örtkryddor

1 tsk, torkade blandade örter

Olivolja

2 msk

Lök

1 st, gul/gula

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Rosmarin

4 stjälk(ar), 3-4 stjälkar

Tomatpuré

1 msk

Krossade tomater

2 förp

Balsamvinäger

1 msk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj kikärter och låt rinna av. Lägg dem i en ugnsform, krydda och blanda ner örter och hälften av oljan. Sätt in i ugnen 30 minuter.
  3. Finhacka lök, morot och selleri. Värm resterande olja i en stor panna och fräs lök, morot och selleri tills de mjuknat, ca 10 minuter.
  4. Skiva vitlök och hacka rosmarin. Blanda ner i pannan tillsammans med tomatpuré och stek under omrörning ca 2 minuter.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tillsätt krossade tomater och vinäger. Låt småkoka i 20-25 minuter eller tills tomaterna har reducerats. Rör ner kikärterna i såsen.
  7. Servera kikärtsbolognesen med kokt pasta.