ViktVäktarna - Kikärtscurry med linser

Kikärtscurry med linser

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik, god och mättande gryta med både linser och kikärtor. Med smak av chili, garam masala och lime, toppad med koriander är den en hit för de av oss som älskar asiatisk och framförallt indisk mat! Extra toppenbra om du är vegan eller ska bjuda veganer på middag, ingenting från djurriket här inte. Det gillas!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Röda torra linser

1 dl

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Garam masala, utan socker

1 tsk

Chili flakes

1 krm

Paprika

1 st, grön

Rapsolja

1 tsk

Lime

1 st

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök, skiva vitlöken tunt. Fräs glansigt i olja i en gryta. Tillsätt linser och avrunna och sköljda kikärtor. Häll på kokosmjölk och lägg i buljongtärning. Krydda med garam masala och en nypa chili flakes. Låt koka tills linserna är klara.
  3. Skiva paprika och stek i olja.
  4. Pressa ner limesaft i grytan och ev. mer garam masala och chili flakes. Smaka av med salt. Vänd ner paprikan och toppa med färsk koriander.
  5. Servera med ris.