Kikärtsgyros med picklad rödlök
9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rostade kikärter kryddade med bl a spiskummin och koriander, serverade i libabröd tillsammans med picklad lök, sallad och myntayoghurt.
Ingredienser
Rödvinsvinäger
4 msk
Rörsocker
2 tsk
Lök
1 st, röd/röda
Kikärter, konserv
2 förp, avrunnen/avrunnet
Paprikapulver
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Koriander
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Salt
½ tsk
Rapsolja
½ msk
Gurka
½ st
Turkisk yoghurt 3,5%
2 dl
Mynta
1 knippe(n)
Libabröd, vete
4 stor(t)/stora
Sallad
70 g