ViktVäktarna - Kikärtsgyros med picklad rödlök

Kikärtsgyros med picklad rödlök

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rostade kikärter kryddade med bl a spiskummin och koriander, serverade i libabröd tillsammans med picklad lök, sallad och myntayoghurt.

Ingredienser

Rödvinsvinäger

4 msk

Rörsocker

2 tsk

Lök

1 st, röd/röda

Kikärter, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Paprikapulver

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Koriander

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Salt

½ tsk

Rapsolja

½ msk

Gurka

½ st

Turkisk yoghurt 3,5%

2 dl

Mynta

1 knippe(n)

Libabröd, vete

4 stor(t)/stora

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop vinäger och socker tills sockret lösts upp. Skiva lök tunt och blanda ner i sockerlagen. Låt stå till servering.
  3. Lägg sköljda och ordentligt avrunna kikärter i en skål. Blanda med kryddor, salt och olja och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  4. Skiva gurkan tunt och blanda med yoghurt och hackad mynta. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fyll bröden med sallad, kikärterna, löken och såsen.