Foto av Kikärtsmaränger från WW ViktVäktarna

Kikärtsmaränger

1
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
3 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
60
Svårighetsgrad
Medel
Veganska kikärtsmaränger smakar minst lika bra som klassiska maränger. Är du skeptisk? Vi lovar att det inte smakar det minsta kikärta! Dessutom är det så svinnsmart som det bara går. Gör en hummus till lunch och maränger till kvällsfika, så himla fiffigt va?

Ingredienser

Aquafaba (bönspad)

1¾ dl, spadet från 1 förpackning kikärter

Citron

½ tsk, pressad

Vaniljsocker

½ tsk

Socker

1½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Häll aquafaba, citronjuice och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast marängsmet.
  3. Spritsa eller klicka ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Sätt in i mitten av ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen och låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme.

Anteckning

För gulligt rosa färg (ja, vi gillar väl alla sånt ibland?), tillsätt lite röd karamellfärg.