Foto av Kikärtspilaff från WW ViktVäktarna

Kikärtspilaff

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Inte bara vegetarianer mår bra av de äggvita små kikärterna. De kan användas i stort sett var som helst med sin nötlika milda smak.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Saffran

½ pkt

Ris, okokt

½ dl

Grönsaksbuljong

5 dl

Kikärter, konserv

3¾ dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprika

3 st, gärna olika färg

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Fraiche 5%

1 dl

Basilika

3 msk

Tomat

2 st

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Fräs i 1 tsk olja och saffran. Rör i riset och tillsätt buljongen. Låt koka under lock i 20 min. Spola kikärterna i kallt vatten. Fräs vitlök och paprika i 1 tsk olja och blanda sedan ner allt i riset. Blanda fraiche med basilika till en sås och hacka tomat att servera till.