Foto av Kikärtssallad med broccoli från WW ViktVäktarna

Kikärtssallad med broccoli

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Smarrig sallad med en lite het och syrlig dressing. Ät den som den är eller servera som tillbehör till din favoritmat.

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Broccoli

2 stånd

Sockerärter

150 g

Sallad

50 g, 1 romansalladshuvud

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Persilja

2 msk

Citron

2 st, saft

Rörsocker

2 msk

Citrongräs

2 st

Sambal oelek

1 tsk, 1/2 - 1 tsk

Rapsolja

2 msk

Instruktioner

  1. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Dela broccoli i mindre buketter. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Lägg i sockerärterna och låt dem koka med i slutet. Häll av vattnet och låt svalna. Skölj salladen och riv i mindre bitar. Skala och skär långa band av morötterna. Blanda samman allt i en skål. Vispa ihop dressingen och häll över.