ViktVäktarna - Kikärtsvåfflor

Kikärtsvåfflor

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Ja ja, vi vet att ni alla gillar härligt smöriga frasiga våfflor och det gör vi med! Men det ena utesluter inte det andra. Dessa matiga kikärtsvåfflor är grymt goda och passar lika bra till brunchen eller lunchen, som till en snabb vardagsmiddag. Vi har toppat kikärtsvåfflorna med med en salladsost- och vitlökskräm, saltrostade pumpakärnor, tomat och krasse, men du bestämmer så klart själv vad du väljer som topping!

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Ägg

2 st

Mjölk 0,5%

3 dl

Salt

½ tsk

Vetemjöl med fullkorn

1½ dl

Bakpulver

1 tsk

Rapsolja

1 tsk

Fraiche 5%

3 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

½ dl

Honung, flytande

2 tsk

Salladsost (feta) 10%

100 g

Pumpakärnor

4 msk

Cocktailtomater

250 g

Krasse

4 msk

Instruktioner

  1. Mixa sköljda och avrunna kikärter tillsammans med ägg, mjölk och salt till en slät smet. Vispa ner mjöl och bakpulver.
  2. Blanda ihop fraiche, finriven vitlök, hackad persilja, honung och smulad ost.
  3. Värm våffeljärnet och pensla den första laggen med olja. Grädda ca 8 våfflor tills de fått fin färg.
  4. Rosta pumpakärnor i en torr panna tillsammans med lite salt. Klyfta tomaterna.
  5. Toppa våfflorna med en klick sås, tomat, pumpakärnor och krasse.

Anteckning

Kikärterna kan enkelt bytas mot vita bönor om det är vad du har hemma. Men då blir de förstås inga kikärtsvåfflor längre, utan bönvåfflor istället!