Foto av Kinainspirerad kycklinggryta från WW ViktVäktarna

Kinainspirerad kycklinggryta

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Jättegod asiatisk kycklinggryta som går snabbt att göra.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Rapsolja

2 tsk

Böngroddar

180 g, 1 förp

Kinesisk soja

2 msk

Vatten

5 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

1 msk, 1-2 msk

Sugar snaps

1 dl

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla kycklingfilén. Skala och strimla lök och skiva svampen.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i kycklingen och låt fräsa ca 3 min.
  4. Tillsätt lök och svamp och låt fräsa ytterligare 2-3 min. Tillsätt böngroddar och soja.
  5. Koka upp vatten med buljongtärning. Blanda sedan maizena med buljongen och häll blandningen i pannan under omrörning. Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 min.
  6. Koka sugarsnaps hastigt i lättsaltat vatten.
  7. Servera kycklinggrytan med ris och sugarsnaps.