ViktVäktarna - Kinesisk omelett med kungsräkor

Kinesisk omelett med kungsräkor

5
Points®
Total tid
22 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En annorlunda, men väldigt god, omelett med kungsräkor, ingefära och salladslök och en härlig sås på ostronsås, mirin och soja.

Ingredienser

Vatten

1½ dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Ostronsås

1 msk

Kinesisk soja

1 msk

Mirin (sött risvin)

1 msk

Majsmjöl

2 tsk

Ingefära

1 bit(ar)

Salladslök

1 st

Ägg

2 st

Skalade räkor

100 g, kungsräkor

Rapsolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Koka upp vatten med buljongtärning och blanda sedan med ostronsås, soja och mirin. Blanda ut majsmjöl i lite av såsen och blanda sedan i resten av såsen. Häll över i en kastrull och sjud några minuter tills såsen har tjocknat och reducerats något.
  2. Skiva ingefära i tunna stavar och strimla salladslök. Vispa upp ägg med lite salt och peppar. Halvera räkor på längden.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek räkorna hastigt. Häll på äggen och låt steka på låg värme tills omeletten stelnat.
  4. Skeda över såsen och toppa med salladslök och ingefära.

Anteckning

Hittar du inte kungsräkor, ta vanliga, men då behöver du inte halvera dem.