Foto av Kladdkaka med avokado från WW ViktVäktarna

Kladdkaka med avokado

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
16
Svårighetsgrad
Medel
Avokado i kaka? Nu har det brunnit i det berömda proppskåpet! Nej, det har det faktiskt inte. Avokado är en superbra naturlig fettkälla som absolut funkar bra att baka på. Och ingen kommer känna minsta smak av guacamole, vi lovar!

Ingredienser

Socker

180 g

Vetemjöl

150 g

Kakao

40 g

Vaniljsocker

1 tsk

Bakpulver

1 tsk

Bikarbonat

¾ tsk

Salt

1 krm

Choklad mörk

80 g

Avokado

½ liten(t)/små

Yoghurt naturell 0,5%

2½ dl

Ägg

1 st

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt.
  3. Smält choklad och låt den svalna något.
  4. Mixa ihop avokado och yoghurt. Mixa ner ägg. Blanda ner i mjölblandningen tillsammans med smält choklad. Häll över smeten i en bakplåtspappersklädd springform (Ø ca 20 cm) och sätt in i ugnen tills kakan stelnat i kanterna, men fortfarande är kletig i mitten, ca 20 minuter.
  5. Låt svalna och pudra sedan över florsocker.

Anteckning

Kakan går alldeles utmärkt att frysa. Om det blir något över vill säga.