ViktVäktarna - Kladdkaka med pumpa

Kladdkaka med pumpa

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
14
Svårighetsgrad
Medel
Att baka med grönsaker som pumpa ger ett otroligt saftigt och gott reslutat, måste testas!

Ingredienser

Butternutpumpa

300 g

Choklad mörk

100 g

Salt

1 nypa(or), en nypa

Ägg

3 st

Socker

1½ dl

Farinsocker

½ dl

Vetemjöl

1½ dl

Kakao

2 msk

Florsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär pumpa i 2 cm stora bitar och lägg i en skål. Häll på lite vatten och täck med plastfolie. Tillaga i mikro på högsta effekt 10-12 minuter tills den mjuknar. Häll av överskottsvattnet.
  3. Grovhacka choklad och blanda ner i den varma pumparöran så att den smälter. Mixa blandningen till en grov puré med en stavmixer och blanda ner salt. Ställ åt sidan för att svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vänd sedan ner pumparöran, mjöl och kakao.
  5. Häll smeten i en springform (Ø ca 24 cm) med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 10 minuter. Låt kallna i kylen.
  6. Pudra över florsocker på kakan och skär upp i 14 bitar.