Klassisk Boeuf Bourguignon
12
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Boeuf Bourguignon - en riktig klassiker! Mustig, fransk köttgryta med mycket smak.
Ingredienser
Bog/märgpipa, nöt
600 g
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Palsternacka
2 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
2 klyfta(or)
Lök
10 medelstor(t)/medelstora, steklökar (1 nät)
Champinjoner
200 g, färska
Margarin flytande 80%
1 msk
Vetemjöl
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Lagerblad
2 st
Timjan
½ tsk, torkad
Vin, rött 11%
3 dl
Kalvfond
1 msk
Potatis
800 g, kokt