Foto av Klassisk coleslaw från WW ViktVäktarna

Klassisk coleslaw

2
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
2 tim 35 min
Förberedelse
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Coleslaw är gott till det mesta. Ha det till grillat eller som tillbehör eller topping i burgare eller korv med bröd.

Ingredienser

Vitkål

1 st

Morot

2 st

Gräslök

1 knippe(n)

Bladpersilja

½ knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Majonnäs, lätt 32%

2 msk

Citron

½ st

Senap (dijon)

1 tsk

Honung, flytande

1 tsk

Instruktioner

  1. Finstrimla kål, strö salt över den och knåda ordentligt. Låt den dra i ett durkslag eller sil ca 15 minuter.
  2. Riv morötter grovt. Finhacka gräslök och persilja och blanda ner.
  3. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, pressad citronsaft, senap och honung. Blanda ner vitkålen, morötterna och örterna och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt den gärna stå och dra i kylen några timmar innan servering så blir den ännu godare.

Anteckning

Det är också gott att blanda ner ett rivet äpple eller tunt strimlad omogen mango.