Foto av Klassisk gulaschsoppa från WW ViktVäktarna

Klassisk gulaschsoppa

14
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Värmande och smakrik gulaschsoppa som brukar vara en uppskattad av de flesta. Vill du ha lite sting i soppan går det utmärkt att tillsätta lite hackad chili eller sambal oelek.

Ingredienser

Grytbitar, nöt

125 g

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk

Tomatpuré

1 msk

Vatten

5 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Potatis

4 st

Salt

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Skär köttet i små bitar. Skala och hacka löken. Bryn köttet i oljan och lägg över det i en gryta. Stek löken och blanda i den i grytan. Tillsätt paprikapulvret, tomatpurén, vattnet och buljongtärningen. Koka soppan under lock 10-20 min. Skala och skär potatisen i tärningar. Blanda ner i soppan och koka under lock på svag värme i ytterligare 10-15 min. Smaka av med salt och vitlök.