ViktVäktarna - Klassisk sjömansbiff

Klassisk sjömansbiff

8
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sjömansbiff - klassisk husmanskost som passar hela familjen! Lite pyssligt, men sen sköter den sig själv i ugnen den största delen av tiden, så att du hinner göra en massa annat. Eller bara passa på att ta det lite lugnt.

Ingredienser

Innanlår, nöt

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Salt

2 tsk

Peppar

1½ krm

Lök

3 st, gul/gula

Potatis

800 g

Lagerblad

3 st

Vatten

5 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Timjan

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär köttet i tunna skivor. Hetta upp hälften av margarinet. Lägg i köttskivorna och stek dem på båda sidor. Krydda med halva mängden salt och peppar.
  3. Skiva lök och bryn i resterande margarin. Skala och skiva potatisen.
  4. Varva potatis, lök och kött i en ugnsfast form. Krydda mellan varven med resterande salt och peppar. Lägg i lagerblad.
  5. Koka upp vatten och buljongtärning och häll det i formen. Sätt in i ugn ca 45 minuter eller tills köttet är mört och potatisen mjuk. Toppa med färsk timjan vid servering.