ViktVäktarna - Klassisk sockerkaka

Klassisk sockerkaka

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Inte mycket slår en saftig sockerkaka!

Ingredienser

Ägg

2 st

Socker

2 dl

Vetemjöl

3 dl

Bakpulver

1½ tsk

Vaniljsocker

½ tsk

Margarin flytande 80%

50 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Ströbröd (skorpmjöl)

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  5. Blanda margarin och mjölk. Tillsätt i äggsmeten och rör om.
  6. Rör försiktigt ner mjölblandningen och rör till en slät smet men undvik att vispa för att behålla luftigheten.
  7. Häll smeten i formen och grädda i 25-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar.

Anteckning

Byt ut vaniljsockret mot någon annan smaksättning, t ex 1-2 tsk nystött kardemumma eller skalet och lite saft från en citron.