ViktVäktarna - Sötsyrlig seitan med granatäpple och kål

Sötsyrlig seitan med granatäpple och kål

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Seitan är en vegoprodukt gjort på gluten som växer i popularitet. Och det är verkligen inte konstigt, för den är lika god som lättarbetad. Här serverar vi den i en göttig, klibbig, kladdig, salt, söt och syrlig jordnötssås och det gör ju absolut ingenting sämre!

Ingredienser

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Japansk soja

1 dl

Juice

½ dl, äpple

Jordnötssmör, utan socker

2 msk

Balsamvinäger

2 msk

Sirap

1 msk

Granatäppelsirap

1 msk

Ingefära

1 bit(ar)

Vitlök

1 klyfta(or)

Seitan, naturell

400 g

Svartkål

200 g

Rapsolja

1 msk

Haricots verts

200 g

Granatäpple

½ st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ihop soja, juice, jordnötssmör, vinäger, sirap, granatäpplesirap, riven ingefära och vitlök.
  3. Dela seitan i ca 2 cm-tjocka tärningar och skär svartkål i grova bitar.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek seitan tills den börjar bli krispig.
  5. Värm resterande olja i en annan panna och stek kål och bönor.
  6. Häll såsen över seitan och låt den bara precis koka upp.
  7. Lägg upp ris i skålar och fyll på med seitan, de stekta grönsakerna och toppa med granatäpplekärnor.