Sötsyrlig seitan med granatäpple och kål
12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Seitan är en vegoprodukt gjort på gluten som växer i popularitet. Och det är verkligen inte konstigt, för den är lika god som lättarbetad. Här serverar vi den i en göttig, klibbig, kladdig, salt, söt och syrlig jordnötssås och det gör ju absolut ingenting sämre!
Ingredienser
Basmatiris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Japansk soja
1 dl
Juice
½ dl, äpple
Jordnötssmör, utan socker
2 msk
Balsamvinäger
2 msk
Sirap
1 msk
Granatäppelsirap
1 msk
Ingefära
1 bit(ar)
Vitlök
1 klyfta(or)
Seitan, naturell
400 g
Svartkål
200 g
Rapsolja
1 msk
Haricots verts
200 g
Granatäpple
½ st