Foto av Klyftpotatis och het dipsås från WW ViktVäktarna

Klyftpotatis och het dipsås

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Stick grillpinnar i potatisklyftorna. Doppa dem i den friska fraichen som har extra sting från chilipepparn och som bryter fint mot den salta potatisen.

Ingredienser

Potatis

10 st

Olivolja

2 tsk

Salt

1 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Chilipeppar

½ st, röd/röda, färsk

Instruktioner

  1. Ugn 200-225°. Borsta potatisarna rena och skär varje potatis i 6-8 klyftor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Droppa över olja och smula över flingsalt. Skaka om så att olja och salt blandas med potatisklyftorna. Ställ in i ugn, ett steg över mittfalsen, baka klyftorna 20-30 minuter. Höj gärna värmen mot slutet. Blanda till dipsåsen av fraiche gärna smaksatt med dina favoritörter, pressad vitlök och finhackad chilipeppar. Dippa potatisklyftorna i såsen. Lägg gärna till andra grönsaker att dippa, t ex paprika, gurka och morot i stavar.