Foto av Knäckebrödspizza med sparris, confiterad purjo och citron från WW ViktVäktarna

Knäckebrödspizza med sparris, confiterad purjo och citron

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pizza på knäcke, kan det verkligen bli gott? tänker du kanske. Vårt svar på det är ett rungande JA! Knäckebröd toppat med en syrlig färskost, confiterad purjo, sparris, västerhavsost, gräslök och citron är en riktig hit. Om våren hade haft en smak, tror vi att den skulle smaka exakt så här!

Ingredienser

Purjolök

1 st

Rapsolja

2 msk

Vatten

2 msk

Runt knäckebröd

4 kaka(or)

Sparris

½ knippe(n)

Färskost 11%

200 g

Citron

1 st

Ost 31%

40 g, riven västerhavsost

Gräslök

4 msk

Flingsalt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skiva den vita delen av purjolöken i ca 1 cm-tjocka skivor. Lägg bredvid varandra i en ugnsfast form.
  3. Blanda ihop olja och vatten och häll över purjolöken. Salta och sätt in i ugnen tills de är mjuka, ca 20-30 minuter. Höj sedan värmen till 200°.
  4. Skiva den gröna delen av purjon tunt.
  5. Halvera sparris på längden.
  6. Blanda ihop färskost med 1 msk pressad citron och bre ut på knäckebröden. Fördela den confiterade purjolöken, den skivade purjolöksblasten och sparrisen på pizzorna. Strö över ost och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  7. Toppa med rivet citronskal, finhackad gräslök, flingsalt och nymalen peppar.

Anteckning

Hittar du inte västerhavsost går den bra att byta ut mot gruyère.