Foto av Koftas (indiska köttbullar) från WW ViktVäktarna

Koftas (indiska köttbullar)

10
10
6
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hur gott det än är med köttbullar och potatismos kan det ju vara kul att variera sig ibland. Testa dessa smakrika kalkonfärsbullar, koftas, i en kryddig tomatsås nästa gång du är sugen på köttbullar!

Ingredienser

Råris, okokt

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Kalkonfärs 10%

500 g

Koriander

1 knippe(n)

Curry

1 msk

Rapsolja

½ msk

Ingefära

1 bit(ar)

Spiskummin

½ tsk

Tomater, passerade

1 förp

Vatten

1½ dl

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka lök, vitlök och blanda hälften med färs, finhackad koriander, curry, salt och peppar. Forma ca 12 avlånga bullar.
  3. Värm olja i en panna och stek köttbullarna tills de fått fin färg och är genomstekta. Ta upp från pannan och stek resterande lök och vitlök tillsammans med riven ingefära och spiskummin. Blanda ner passerade tomater och vatten. Låt koka upp och lägg ner köttbullarna igen. Låt sjuda 5-10 minuter tills såsen tjocknat något.
  4. Servera med riset, en klick yoghurt och koriander.