Köfte med fattoush
12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köfte är turkiska, kryddiga och grillade färsspett, traditionellt tillagade med lammfärs. Vi har valt att göra en lite magrare variant med nötfärs. Som smaksättning körde vi helt traditionellt med lök, vitlök, chili, mynta, spiskummin och kanel. Tokgott! Att servera till valde vi fattoush som också det är en traditionell rätt från Mellanöstern. Det är en örtig sallad med varma pitabröd i och den passar alldeles utmärkt till köfte.
Ingredienser
Lök
½ st, röd/röda
Vitlök
2 klyfta(or)
Chilipeppar
1 st, röd/röda
Mynta
1 knippe(n)
Nötfärs 10%
500 g
Spiskummin
1 tsk
Kanel
1 tsk
Pitabröd
2 st
Olivolja
1 tsk
Cocktailtomater
500 g, gärna på kvist
Gurka
½ st
Lök
½ st, röd/röda
Bladpersilja
1 knippe(n), stort
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sumak
1 tsk
Matlagningsyoghurt 8%
1 dl
Citron
½ st