ViktVäktarna - Kokospanerade fiskpinnar med sötpotatispommes

Kokospanerade fiskpinnar med sötpotatispommes

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vem gillar inte fiskpinnar? Här har vi en rolig variant med kokospanerade fiskpinnar tillsammans med sötpotatispommes, ärter och en kapris- och persiljesås. Så gott, och mycket roligare är de halvtradiga från frysen.

Ingredienser

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

75 g

Kokosflingor torkade

1 dl

Sötpotatis okokt

600 g

Rapsolja

2 tsk

Vetemjöl

2 msk

Ägg

1 st

Torsk

500 g

Gröna ärter

300 g

Koriander

1 knippe(n)

Fraiche 5%

2 dl

Bladpersilja

1 msk

Kapris

1 msk

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela brödet i mindre bitar och kör tillsammans med kokos i en mixer till ett grovt ströbröd. Sprid ut det på en bakplåt och rosta i ugnen ca 10 minuter eller tills det blir gyllenbrunt.
  3. Skär sötpotatisen i stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringa över olja och krydda med salt och peppar, blanda runt så att allt täcks. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  4. Lägg upp mjöl, ägg och kokosströbröd i separata skålar. Skiva upp fisken och krydda med salt och peppar.
  5. Vänd först fisken i mjölet, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbrödet. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen de sista 15 minuterna av sötpotatisens tillagningstid.
  6. Koka ärter hastigt. Krydda med salt och peppar och mosa grovt. Blanda ner hackad koriander.
  7. Blanda ihop fraiche, persilja, kapris och rivet citronskal.
  8. Servera fiskpinnarna med pommes, ärter och såsen.

Anteckning

Testa att byta ut torsken mot lax, det blir också supergott!