Foto av Kokossoppa med chili och kyckling från WW ViktVäktarna

Kokossoppa med chili och kyckling

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Oemotståndligt god kycklingsoppa med sting! Fullständig smaksensation med kokosmjölk, ingefära, vitlök och chili.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

200 g

Champinjoner

200 g

Zucchini (squash)

200 g

Rapsolja

2 tsk

Ingefära

2 tsk, färsk riven

Chilipeppar

¼ st, röd/röda, 1-2 tsk hackad

Vitlök

1 klyfta(or), 1 tsk hackad

Hönsbuljong

3 dl

Kokosmjölk, lätt

6 dl

Socker

1 msk

Lime

½ st, 1 msk pressad

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Instruktioner

  1. Strimla kycklingköttet, skiva champinjonerna och tärna squashen. Hetta upp olja i en stor, tjockbottnad kastrull. Fräs kyckling och grönsaker i oljan några minuter, tillsätt ingefära, chili och vitlök. Låt det fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt buljong och kokosmjölk, låt det koka upp och sjuda sakta i 10 min (utan lock). Avsluta med socker, lime och fisksås, smaka av med salt och peppar. Servera i varma skålar, dekorera gärna med några blad basilika.