Foto av Kokt kyckling med ramslökssås och primörer från WW ViktVäktarna

Kokt kyckling med ramslökssås och primörer

7
5
1
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 30 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fräsch kycklingrätt som passar perfekt som bjudlunch eller på buffé. Det är också smidigt att koka många filéer och sedan förvara i frysen för snabba lunchlådor eller som smörgåspålägg.

Ingredienser

Vatten

1 liter

Kycklingbuljongtärning

2 st

Kycklingbröstfilé

600 g

Färskpotatis

800 g

Vatten

2½ dl

Kycklingbuljongtärning

½ st

Salladslök

3 st

Ramslök

30 g

Citron

½ st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Morot

1 knippe(n), späda

Sparris

1 knippe(n)

Sallad

70 g, blandad

Instruktioner

  1. Koka upp 1 liter vatten med 2 buljongtärningar i en stor gryta. Lägg ner kycklingen, låt koka upp och koka häftigt 1 minut. Rör om, stäng av plattan och lägg på lock. Låt stå en timme. Ta därefter upp filéerna och låt svalna.
  2. Koka potatis.
  3. Koka upp 2 ½ dl vatten med ½ buljongtärning i en kastrull.
  4. Skiva salladslök. Lägg ner den i kastrullen och låt sjuda 4-5 minuter. Lägg ner ramslöken och låt den mjukna någon minut. Tillsätt rivet skal och ca 1 tsk pressad saft från citron och matlagningsbas och låt koka upp. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar. Red ev. med lite stärkelse om du vill ha en tjockare sås.
  5. Koka morötter och sparris i lättsaltat vatten 3-4 minuter.
  6. Skiva upp kycklingen och lägg på fat med sallad. Servera med potatis, primörer och ramslökssås.

Anteckning

Primörerna är också goda att grilla. Får du inte tag på ramslök, funkar gräslök fint också.