Foto av Kokt lax med pepparrotssås från WW ViktVäktarna

Kokt lax med pepparrotssås

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härligt gott blir det med pepparrot till lax och kokt potatis. Servera broccoli till.

Ingredienser

Potatis

800 g

Broccoli

2 stånd

Lax

500 g

Citron

½ st

Lagerblad

1 st

Kryddpeppar

5 korn

Margarin flytande 80%

2 msk

Vetemjöl

3 msk

Mjölk 0,5%

5 dl

Pepparrot

1½ msk, riven/rivet

Instruktioner

  1. Koka potatis och broccoli. Gör såsen, smält margarinet i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölk. Låt koka upp under omrörning. Låt den sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och pepparrot. Lägg rivet citronskal, lagerblad och pepparkorn i en traktörpanna, häll på 1 -1½ dl vatten och lite salt. Låt det koka upp och lägg ner fisken. Låt den sjuda på svag värme ca 5 min. Ta bort ifrån värmen och låt det stå under lock ca 5 min tills den känns fast. Servera med potatis, pepparrotssås och broccoli. Tips! Riv lite pepparrot och lägg på fisken när den serveras.