Foto av Kokt torsk med potatis och tomatsås från WW ViktVäktarna

Kokt torsk med potatis och tomatsås

3
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Här samlas vit fisk och röd tomatsås kring den kära potatisen. Lagerblad, vitlök och svartpeppar ger en välkänd smak, men ack så god!

Ingredienser

Tomat

2 st

Lök

½ st, gul/gula

Vitlök

½ klyfta(or)

Tomatjuice

7½ g, 1/2 msk

Lagerblad

1 st

Salt

2 krm

Svartpeppar

1 krm

Torsk

150 g

Potatis

2 st

Instruktioner

  1. Skålla, skala och hacka tomaterna. Blanda tomater, hackad lök, pressad vitlök, tomatjuice och kryddor i en kastrull och låt sjuda minst 10 min (gärna 30 min) utan lock. Tillsätt eventuellt mer tomatjuice om såsen tjocknar för snabbt. Sjud under tiden fisken i en låg, vid panna i ca 15 min tills den är precis genomkokt. Lägg upp fisken på ett fat och häll såsen över. Servera med kokt potatis.