Foto av Kolja med krispigt dilltäcke från WW ViktVäktarna

Kolja med krispigt dilltäcke

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad kolja med ett härligt örttäcke. Fisken sköter sig själv i ugnen medan du gör potatismoset. En perfekt vardagsrätt!

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Kolja

500 g

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Margarin flytande 80%

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ost riven 17%

1½ dl

Dill

2 msk

Potatis

1 kg

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Haricots verts

150 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Strimla purjolök och lägg i en ugnsfast form. Lägg kolja ovanpå.
  4. Blanda ihop ströbröd, margarin, pressad vitlök, ost och dill. Bre det över fisken. Sätt in i ugn ca 20 minuter.
  5. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa den tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
  6. Koka haricots verts hastigt i lättsaltat vatten.
  7. Servera fisken med potatismos och haricots verts.