ViktVäktarna - Koreansk kycklingbowl

Koreansk kycklingbowl

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad och smakrik bowl med kycklingfärs smaksatt med vitlök, soja och den koreanska chilipastan gochujang.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Gurka

1 bit(ar)

Sesamolja

2 tsk

Kycklingfärs 5%

500 g

Vatten

1½ dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Gochujang (chilipasta)

1 msk, 1-2 msk

Japansk soja

2 msk

Koriander

1 knippe(n), ca 1 ½ dl

Chili flakes

1 tsk

Lime

½ st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka lök, finriv vitlök och riv morötter grovt. Skiva gurka tunt.
  3. Värm olja i en djup panna och stek lök en stund. Blanda ner vitlök, färs och morötter och låt steka tills färsen är genomstekt. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, gochujang och soja. Koka upp och låt sjuda tills vätskan kokat in. Ta från plattan och blanda ner koriander.
  4. Fördela ris, färs och gurka i fyra skålar. Toppa med chili flakes och servera med limeklyftor.

Anteckning

Gochujang är en mild koreansk chilipasta som börjar bli mer och mer vanlig i vanliga affärer, men hittar du den inte, ersätt med lika delar honung och sambal oelek.