Foto av Korianderbiff med kryddsås från WW ViktVäktarna

Korianderbiff med kryddsås

12
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Asiatiskt marinerad ryggbiff, kryddad med ketjap manis, chili och koriander. Passar lika bra i grillstekjärnet som på grillen.

Ingredienser

Ryggbiff nöt

500 g

Koriander

2 tsk, torkad

Vitlök

8 klyfta(or), hackad ca 4 msk

Japansk soja

2 msk, japansk

Rörsocker

2 tsk

Rapsolja

4 tsk

Schalottenlök

3 st, 1 dl hackad

Chilipeppar

1 st, röd/röda, 1 msk hackad

Ingefära

2 tsk, färsk riven

Muskotnöt

2 krm

Japansk soja

4 msk, ketjap manis

Kycklingbuljong

2 dl

Majsmjöl

1 msk

Potatis

1200 g

Sallad

100 g, blandad sallad

Instruktioner

  1. Rosta korianderfrö i en torr stekpanna någon minut, krossa dem i en mortel. Blanda marinad på koriander, 2 msk vitlök, soja och socker. Lägg i köttet och låt det marinera 30 minuter i rumstemperatur. Hetta upp 2 tsk olja i en kastrull och fräs, lök, chili, ingefära och muskot försiktigt i 3 minuter. Tillsätt ketjap och buljong, låt koka ca 10 minuter utan lock. Tillsätt majsmjöl (utrört i 1 msk vatten)och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. Ta upp biffarna, låt dem rinna av och pensla dem med 2 tsk olja. Hetta upp ett grillstekjärn och grilla biffarna. Servera med kokt pressad potatis, sås och sallad.