ViktVäktarna - Korv med grönsaksgratäng

Korv med grönsaksgratäng

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varför hålla sig till den klassiska potatisgratängen när det finns så många goda varianter. Testa denna smarriga med palsternacka, morötter och blomkål, smaksatt med honungsdijonsenap och serverad med korv. Mumsigt för hela familjen!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Dijonsenap, honung

1½ msk

Ost riven 17%

1 dl

Korv 9%

500 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skiva lök, palsternacka och morötter. Dela blomkålshuvudet i mindre bitar.
  3. Stek löken mjuk i margarinet. Lägg i palsternacka, morötter och blomkål. Slå på vatten och lägg i buljongtärning. Låt grönsakerna koka mjuka under lock ca 10 min, salta och peppra.
  4. Blanda matlagningsbas med honungsdijon.
  5. Lägg över grönsakerna i en ugnsfast form och häll på matlagningsgrädden. Strö över ost och gratinera ca 20 min eller tills osten fått fin färg.
  6. Skiva korv och stek på medelhög värme i olja till fin färg. Servera med gratängen.