Foto av Korv med morotsstuvning från WW ViktVäktarna

Korv med morotsstuvning

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Stekt falukorv med stuvade morötter, en riktig klassiker. Ibland är det enklaste faktiskt godast!

Ingredienser

Morot

1 kg

Margarin flytande 80%

2 msk

Vetemjöl

3 msk

Vatten

2 dl, morotsspad från kokning

Mjölk 0,5%

2 dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Korv 9%

500 g, falukorv

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala och skiva morötterna i slantar. Lägg i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker morötterna. Salta ordentligt. Koka tills morötterna är nätt och jämnt mjuka (får gärna ha lite motstånd kvar). Häll av morotsspadet, men spara det till spädning.
  2. Smält margarinet i en kastrull på svag värme och rör ner mjölet. Börja med att späda med morotsspad, lite i taget, under omrörning. Fortsätt att späda med mjölk. Låt koka ett par minuter.
  3. Lägg i morötterna och smaksätt med salt och peppar. Klipp ner persilja.
  4. Skiva korven och stek i margarin. Servera till morotsstuvningen.

Anteckning

Tips! Blev stuvningen för tunn? Vispa ut lite mjöl i kall mjölk och tillsätt lite i taget under omrörning. Blev stuvningen för tjock? Tillsätt mer mjölk.